Op zoek naar een nieuw leven – oproep

Wat voorafging kan je lezen in mijn levensverhaal. De laatste update dateert van 23 februari 2018. Ondertussen zijn er een aantal zaken veranderd.

Die IVT (Inkomens Vervangende Tegemoetkoming) was ca juni 2019 goedgekeurd. In augustus besliste ik om in het weekendverblijf waar ik verbleef een horloge atelier op te starten. Dat gaf mij een extra centje. Niet veel, maar het was iets. Ik had daarmee ook een extra bezigheid. Dat is ook één van mijn passies. Ook kon ik daarmee extra mensen leren kennen.

Augustus 2020: vanaf dan zat de gemeente achter mij aan. Dat verhaal kan je hier lezen.

Sinds 11 mei verblijf ik in een doorgangswoning van het OCMW in Aartrijke aan ca 14€ per dag + verbruik. Mijn spullen liggen opgeslagen bij de technische dienst van de gemeente. Kostprijs: 50€ per maand + ophaalkosten. Deze kunnen daar maximaal 6 maanden blijven. Dat is tot 11 november. Nadien worden die verkocht. Dat geld heb ik totaal niet. En ik wil mijn spullen niet kwijt.

Dringende oproep

foto ter illustratie

Ik zoek mensen die willen samenwerken. Liefde, overvloed, vrijheid en eenheid zijn hier de kernwaarden. De uitleg daarover vind je hier.

Het liefst wil ik verhuizen naar een hoeve. Bij voorkeur in of rond Zedelgem. Ik heb dan ook reeds enkele brieven in de bus van enkele hoeves gestopt. Deze brief kan je hier lezen. In deze brief vind je eveneens mijn telefoonnummer.

In Zedelgem zijn heel veel hoeves waarvan er zeker enkele kamers leeg staan. Sommige hoeves staan zelfs helemaal leeg.

Op die hoeve zal er voedsel gekweekt worden volgens de principes van permacultuur. De hele hoeve zal waar mogelijk off grid functioneren. Dat betekent eigen watervoorziening, eigen energie opwekking.
Bedoeling is dat we zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn.

Mensen, als we het als soort willen maken, als we van deze planeet een paradijs willen maken, dan zullen we moeten leren samenwerken ipv elkaar te bestrijden.

Ik heb genoeg kennis in huis om volledig onafhankelijk van de overheid te kunnen leven. Om onafhankelijk te worden van eender welke overheid (= geen uitkering) is een commerciële activiteit (zoals een horloge- en klokken atelier) noodzakelijk. Details hierover vertel ik tijdens een gesprek van mens tot mens. Maar ik heb een locatie nodig om dat te kunnen doen. Vanuit een doorgangswoning werkt het niet. Ik kan hier niets doen. Ik loop gewoon de muren op. Op den duur kan mijn gezondheid daaronder leiden. En dat wil ik niet. Ik wil hier weg. Maar dan heb ik wel een helpende hand nodig van iemand op een hoeve die een kamer op overschot heeft en ook nog een ruimte om mijn atelier in onder te brengen.

De tijd begint te dringen.

Voel je je geroepen om samen te werken en/of mij en mijn spullen (tijdelijk) onderdak te bieden? Laat het dan zeker weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s